Pagina's

donderdag 28 oktober 2010

Wintersport in Spanje? Siiiiiiiiiii Sierra Nevada!


Heb je er weleens aan gedacht om op wintersport te gaan naar Spanje? En dan helemaal in het zuiden, in Andalusië? Waarschijnlijk heb je wel gehoord van het fenomeen s´ochtends skiën en s´middags op het strand, nou dat kan dus echt... al doen dat uiteindelijk maar weinig mensen. Wanneer je eenmaal in de Sierra Nevada bent, wil je helemaal niet meer naar de kust...

Het skigebied in de Sierra Nevada in Spanje is uitgegroeid tot een populaire wintersport plaats voor Spanjaarden en steeds meer vakantiegangers uit het buitenland. Door de hoog gelegen pistes is het sneeuwzeker en er zijn fantastische faciliteiten wat accommodatie betreft om in te verblijven.

Geniet van de 115 pistes, met in totaal 102km om te skiën of te snowboarden. Er zijn moderne gondels en stoeltjesliften die je veilig de berg opbrengen. Direct op de pistes bevinden zich 9 restaurants en barretjes waar je tijdens het skiën kunt pauzeren om een hapje te eten of wat te drinken.

Je bereikt de Sierra Nevada eenvoudig door naar Malaga, of Granada, te vliegen en op het vliegveld een auto te huren. Vanaf het vliegveld van Malaga is het ongeveer 2 uur en een kwartier/half uur rijden en vanaf het vliegveld van Granada een klein uur.

Kies voor een fijn appartement of een comfortabel hotel vlakbij de pistes en de vele restaurants, barretjes maar ook sportwinkels waar je je ski uitrusting kan huren.

Het dorp van de Sierra Nevada is tegen een berg gebouwd en heeft een skilift zodat je je comfortabel in het dorp verplaatst.

Geniet van een heerlijke wintersport vol ski en snowboard plezier in Spaanse sferen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten