Pagina's

woensdag 30 juni 2010

GAZPACHO!

Voor deze warme zomerse dagen het ultieme Spaanse zomer recept: Gazpacho!

Gazpacho is een koude tomatensoep die totaal niet naar de "Nederlandse tomatensoep maar dan koud" smaakt. Het is een verfrissend spaans gerecht die vanaf deze week (in Chiclana is het sinds maandag ver achter in de 30 graden) standaard op tafel staan bij de lunch. Geserveerd met ijsblokjes, in een glas of echt als soep in een bord met bijvoorbeeld stukjes hard gekookt ei en Serrano ham.

Ingrediënten:
  • 8 rode rijpe tomaten (het liefst biologische voor de échte tomaten smaak)
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1/4 lente ui (of een klein lente-uitje in zijn geheel)
  • 1/4 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 oude witte boterham (moet droog zijn)
  • een scheutje water, olijfolie, wijnazijn, peper en zout

Snijd de korstjes van de boterham en leg ze in een beetje water.

Snijd de pitjes uit de paprika helften en snijd ze in stukjes.

Maak het lente uitje schoon en snijd het in stukjes, snij ook wat van de stengel mee.

Schil het stuk komkommer en snijd het in stukjes.

Ontvel de tomaten, met een scherp mesje kan je ze eenvoudig schillen en snijd ze in stukjes. Als je een goede blender hebt kan je ze ook mét schil gebruiken (een goede blender maalt zelfs de kleinste stukjes schil fijn).

Doe alle ingrediënten in de blender (knijp het brood beetje uit) met een flinke scheut olijfolie, wat peper - zout en wijnazijn (er hoort een flinke scheut azijn in maar ik adviseer dat als laatste op smaak te doen.)

Nu een paar minuten blenderen op hoge snelheid totdat echt alle kleine stukjes fijn gemalen zijn.

Ik zelf kook altijd een eitje en snij wat kleine stukjes serrano ham als garnering, zo heb ik een gezond, licht en toch voedzaam lunchgerecht! Een ander idee is om als garnering wat fijn gehakte paprika, ui en komkommer te gebruiken.

Bekijk hier de korte instructie video en zodat het onmogelijk is dat je gazpacho mislukt!!

Geniet van een heerlijk vakantie gevoel thuis met dit verfrissende gazpacho recept!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten