Pagina's

dinsdag 18 mei 2010

Spanje verdeeld in 2 "equipos"



Waar praat een Spanjaard het liefste over? Juist ja, over voetbal. Op het werk, in de kroeg, op straat of thuis met de familie in de woonkamer. Voetbal is de grote passie van zeker alle mannen in Spanje. Ook de dames hebben zo hun mening maar zijn daar niet zo gepassioneerd in (lees: luidruchtig) als de Spaanse heren.

Spanje kan je grofweg in tweeën delen wanneer het over voetbal gaat: de aanhangers van Real Madrid en de fans van FC Barcelona. Dit is een eeuwige felle strijd waarin iedereen zijn mening over heeft. Buiten deze twee beroemde teams zijn de meeste mensen, in ieder geval in Andalusië, ook met hart en ziel fan van de plaatselijke ploeg. Voor Chiclana is dat Cadiz FC, die in gele shirts spelen en de "Yellow Submarines" worden genoemd omdat ze nog al eens een categorie naar beneden duiken...

Afgelopen weekend was het dan zo ver, de ontknoping van La Liga! Barcelona en Madrid waren allebei nog in de race voor het landskampioenschap, wat voor spanning en speculaties in het hele land zorgde. Barcelona speelde thuis en Madrid uit in Malaga. Zondagavond om 19:00 begonnen de " partidos del año", alleen op kanaal "Gol" wat een betaalzender is, dus in de cafés en supportersclubs hingen ze met de benen buiten.

Bij mij thuis is mijn Elias fan van Atletico Madrid en omdat dat de aartsvijand van Real Madrid is, tegelijkertijd ook voor Barcelona. Ook wij hebben geen Gol-tv, zodat we de beide wedstrijden op de radio hebben gevolgd. Al snel werd duidelijk dat Barcelona, zoals verwacht de Liga zou winnen, en heeft Elias zich snel bij wat vrienden aangesloten om de overwinning te zien en natuurlijk te vieren.

De overwinning van Barcelona is uitgebreid gevierd rondom Plaza Catalunya in het centrum van de stad en Real Madrid is stilletjes afgedropen terug naar huis, hopend op een beter seizoen volgend jaar...

2 opmerkingen: