Pagina's

dinsdag 25 mei 2010

Op vakantie met kinderen


Vakantie betekend toch uitrusten, genieten van een andere cultuur, lekker eten en gewoon even uit het dagelijkse ritme zijn? De één gaat backpacken in Argentinië, de ander naar een luxe resort in Dubai en weer iemand anders kiest voor een romantisch hotelletje in Toscane. Aan vakantie-dromen geen gebrek en tegenwoordig worden de meeste van deze dromen ook nog werkelijkheid. Totdat er kinderen komen....

Tja waar ga je dan naar toe, waar verblijf je en wat ga je in hemelsnaam die twee weken doen wat leuk is voor de kindjes én ouders...

Hier geef ik je 10 tips voor een leuke en ontspannen vakantie in zuid Spanje voor papas en mamas met hun kroost.

1. Huur een huisje of appartement in een plaatsje aan de kust met zwembad en kinderbad. Let op de openingstijden omdat de zwembaden in sommige urbanisaties tussen de middag dichtgaan (siesta). Geef bij de reservering aan of je een wiegje nodig hebt!

tip: Een ruim vakantiehuis met veel tuin en groot zwembad of een comfortabel appartement op 5 minuten lopen van het strand.

2. Ga een dagje naar één van de verschillende waterparken in Andalusië:

- Agualand in El Puerto de Santa Maria y Torremolinos, Bahia Park in Algeciras, Aquavelis in Velez Malaga, Aquopolis in Sevilla of Aqua Tropic in Almuñecar.

3. Andere leuke attractie en themaparken zijn Isla Magica in Sevilla, Mini Hollywood in Almeria en Parque de Ciencia in Granada. Dit laatste is een leuk doe en leermuseum voor kinderen.

4. Verschillende stranden aan de Costa del Sol en bijna alle aan de Costa de la Luz zijn gewaardeerd met de "blauwe vlag". Dit betekend dat de stranden schoon zijn, vele voorzieningen heeft (wc, douches etc) en er bovendien een strandwacht is. Wel zo´n veilig idee voor een dagje strand met kinderen! Hier vind je een lijst met stranden in Andalusië.

5. Ook zijn er hotels die een leuk kinderprogramma organiseren, bijvoorbeeld: Hotel Iberostar Royal Andaluz in Chiclana de la Frontera of Fuerte Hotel in Conil met een speciaal baby en kinderprogramma.

6. Voor kinderen is lang reizen niet altijd plezierig... en vaak gestress voor de ouders. :-) In Spanje ben je snel en goedkoop, in 2 en een half uur ben je vanuit Nederland met het vliegtuig in Sevilla, Malaga of Jerez. Bovendien is ook het huren van een auto niet duur. Bij het maken van de reservering kan je aangeven of je een kinderstoeltje wilt!

7. Tja en dan het eten... De etenstijden in Spanje zijn anders dan in Nederland, wat wel even wennen zal zijn. Toch passen kinderen snel hun eetritme aan door ze een gezonde snack tussendoor te geven. In de spaanse supermarkten is een zeer uitgebreid aanbod aan potjes eten te krijgen. Van fruithapjes tot de wel bekende spaghetti bolognese... Ook luiers, billendoekjes, speentjes etc zijn er volop te vinden.

8. In Spanje gaan de kinderen later naar bed, zeker in de zomer, maar hier went een kind snel aan. Het grote voordeel voor de ouders is dat ze s´ochtends langer doorslapen. En smiddag is het heel gewoon dat ook de oudere kinderen (en de ouders..) na het eten een siesta slapen.

9. Zuid Spanje geniet in de zomer van vele zonuren, één van de redenen waarom we zo graag hier op vakantie gaan. Met kinderen is het oppassen in de zon en dus smeren geblazen. De apotheken en supermarkten in Spanje verkopen goede zonnebrandcreme´s van factor 50, waarmee de kinderhuidjes goed beschermd zijn. Ook is het verstandig om zeker gedurende de warmste uren een beetje in de schaduw te blijven en de kindjes een petje of hoofddoekje op te doen.

10. In Spanje worden kinderen als prinsen en prinsessen behandeld. Mannen, vrouwen, oud en jong, iedereen is enthousiast als je ergens met kinderen binnenkomt en ze zullen in het middelpunt van belangstelling staan. Vele aaah que guapo of guapa (wat een lieverd) zullen er geroepen worden en aaien over bollen uitgedeeld.

Si, zuid Spanje is een ideale plaats om van een heerlijke en gezellige vakantie met kinderen te genieten!

3 opmerkingen:

  1. yo quiero un niño como el de la foto :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op vakantie met kinderen? Ook in Barcelona is dit zeker mogelijk! Kijk hier eens voor een lijst met accommodaties in Barcelona die geschikt zijn voor kinderen: Appartementen Barcelona

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De goedkoopste appartementen in Costa Brava vindt u op deze website. Overzicht van alle appartementen in Costa Brava geordend per badplaats.

    BeantwoordenVerwijderen